Sistemizacija prihodnosti

Je vaša sistemizacija dovolj jasen zemljevid na poti v vašo prihodnost?

Se tudi vam dogaja, da vaša sistemizacija delovnih mest ne vzdrži niti dve do tri leta, pa jo morate ponovno spreminjati?

Vsak poseg v sistemizacijo zahteva revidiranje izjave z oceno tveganja, to pa delodajalcem predstavlja dodatne administrativne naloge, hkrati pa tudi strošek.

Temu se lahko izognete, če se boste projektno lotili samega postavljanja sistemizacije. Pri sistemizaciji je ključno, da s postavitvijo delovnih mest pokrijete obstoječe procese organizacije, hkrati pa seveda razmišljate tudi o prihodnosti, vaši viziji, ciljih, ki jih želite realizirati. Skladno s tem postavljamo tudi delovna mesta prihodnosti. Seveda, tudi takšna sistemizacija po nekaj letih potrebuje korekcije, saj se prihodnosti v celoti ne da predvideti, ampak te korekcijo bodo potrebne na daljšo obdobje

Ne pozabite!

Naj bodo vaši opisi delovnih mest čim bolj fleksibilni. Namreč s takšno sistemizacijo pripomorete k čim večji agilnosti organizacije.

Kako zastaviti fleksibilna delovna mesta?

To je potrebno ugotoviti iz narave vaših delovnih procesov in po potrebi tudi predhodno izvedene optimizacije le teh. Namreč, preden se lotimo dokončne postavitve opisov delovnih mest, je potrebno najprej prevetriti delovne procese, jih optimizirati in v kolikor je to mogoče, tudi digitalizirati.

Danes je za svetlo prihodnost organizacije potrebno graditi sistemizacije na temeljih digitalne transformacije. 

Prvi korak pri izgradnji optimalne sistemizacije delovnih mest pa je presoja Kadrovske pravne varnosti, ki nam prikaže sliko zatečenega stanja, na katerem nato gradimo vizijo prihodnosti organizacije.


  • VABILO NA SPLETNI SEMINAR

    Spoznajte ključne novosti novele ZDR-1D s strani izjemne predavateljice Andreje Samec Koderman. Kotizacija 50,00 EUR + DDV. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.


  • Naravne nesreče-možnosti za delodajalce in delavce

    Ob nastopu teh izrednih razmer resnično upamo, da ste vsi dobro in na varnem. Svojo pomoč tokrat nudimo z zapisom institutov, ki se jih ob naravnih nesrečah lahko poslužite delodajalci ali delavci. Delodajalcem in delavcem, ki so bili neposredno prizadeti v poplavah, nudimo možnost brezplačnega 20 minutnega posveta. Kontakt. Če delavci doma odpravljajo posledice poplav…


  • Nova Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo

    S 1.5.2023 se je pričela uporabljati nova Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo. Ste med delodajalci, ki jih zavezuje? Nova Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo je bila 21.4.2023 objavljena v Uradnem listu št. 46/2023, uporabljati pa se je pričela na praznik dela, 1.5.2023. Podpisnika kolektivne pogodbe sta Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije –…